Mykonos

De echte Griek!

Menukaarten

Menukaart

Tip van de chef

Compleet menu voor twee of meer personen

42,50

De prijs voor dit feestelijke menu is €42,50 per persoon.

Het menu bestaat uit:
- Pita brood met olijventapenade, kruidenboter en fetaspread

Voorgerecht
- Diverse koude en warme mezedes (tapas hapjes)

Hoofdgerecht
- Mixed grill bestaande uit vier verschillende vleessoorten, gebakken aardappeltjes, salade en knoflooksaus

Nagerecht
- 1 bolletje ijs met baklava, koffie/thee of een special coffee naar keuze
(Bij het thuis bezorgen van dit menu is de dessert keuze enkel baklava)

Onbeperkte Mezedes (tapas)

Wij hebben ook een onbeperkt tapas arrangement (alleen verkrijgbaar in het restaurant)

Dinsdag t/m Zondag € 34,75 p.p.
U heeft voldoende keuzen uit 31 gerechten

Koude voorgerechten

Brood met kruidenboter

3,75

Grieks pitabrood met kruidenboter

4,50

Grieks pitabrood met olijventapenade, kruidenboter en fetaspread

6,50

1. Piperies met feta

8,75

Gegrilde zoete paprika met olijfolie, courgette en feta

2. Carpaccio

13,75

Flinterdun gesneden rundvlees op een bedje van frisse salade, pijnboompitten en Parmezaan

3. Tzatziki

6,75

Griekse yoghurt bereid met knoflook en komkommer

4. Garnalen cocktail

15,75

Hollandse garnalen op een bedje van frisse salade

5. Tonno salata

11,75

Frisse tonijnsalade met uien, paprika en diverse kruiden

6c. Kotopoulo salata

9,75

Frisse salade van kip

7. Pikilia Mykonos (voor 1 of meer personen)

13,75

2 personen

13,75

3 personen

27,50

4 personen

41,25

Griekse proeverij van diverse warme en koude voorgerechtjes

19. Goriatiki

9,75

Griekse gemengde salade

20a. Tomates salata

7,75

Traditionele Griekse tomatensalade

20b. Angouro salata

6,75

Frisse traditionele komkommersalade

Warme voorgerechten

8. Chortopita

8,75

Bladerdeeg rolletjes gevuld met groenten

8a. Tiropita

8,75

Bladerdeeg rolletjes gevuld met een licht pittige feta-mix

8b. Spinazio

10,75

Geitenkaas uit de oven, op een bedje spinazie, pijnboompitten en honing

8c. Florines

10,75

Zoete paprika gevuld met een licht pittige feta-mix

9. Keftedakia

9,75

Gekruide gehaktballetjes in een kruidige tomatensaus

10a. Saganaki

10,75

Gebakken feta op een bedje van frisse salade met honing en pitjes

10b. Feta Fouro

10,75

Feta uit de oven met knoflook en groenten

10c. Kotopoulakia

8,75

Gegrilde kippenvleugeltjes met kerriesaus

10d. Manitaria

10,75

Champignons in roomsaus

11. Dolmadakia

10,75

Druivenbladeren gevuld met rijst en gehakt

12. Kalamaria

10,75

Vers gebakken inktvisringen met huisgemaakte knoflooksaus

13a. Midia

10,75

Gebakken, gepaneerde mosselen

14b. Garides Skordates

13,75

Vers gebakken garnalen, gemarineerd in knoflook

Hoofdgerechten

30. Tasos

26,75

Gyros, ossenhaas en kipfilet

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

31. Gyros

17,75

Gesnipperd, gekruid varkensvlees van het spit

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

32. Souvlaki

19,75

3 spiesjes van varkenshaas of kipfilet

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

33. Bifteki met Gyros

21,75

Gevuld gekruid gehad met feta. Met tomatensaus en gyros

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

35. Olympus

20,75

Gyros, suflaki en keftedes

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

36. Rhodos

29,75

Ossenhaas en 2 lamskoteletten

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

37. Gyros speciaal

21,75

Gyros met gesmolten kaas en tomatensaus

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

38. Paidakia

29,75

Zes gekruide lamskoteletten van de grill

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

39. Makis

21,75

Gevulde kipfilet met groenten en kaas met champignonsaus

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

42. Kreta

21,75

Gyros en moussaka

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

43. Kos

22,75

Gyros, suflaki, keftedes en moussaka

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

44. Mykonos

24,75

Gyros, suflaki, keftedes en gekruide kipfilet

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

45. Mykonos (voor 2 of meer personen)

47,00

Drie personen

23,50

Vier personen

47,00

Vijf personen

70,50

Zes personen

94,00

Gyros, suflaki, keftedes en gekruide kipfilet

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

46. Sparta

36,75

Op de grill klaargemaakte ossenhaas met naar keuze champignon- of pepersaus

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

47. Corfu

24,75

Drie spiesjes van ossenhaas, varkenshaas en kippendijfilet

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

49. Apolla

21,75

Varkenshaas van de grill met champignonsaus

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

50. Suvlaki speciaal

24,75

Spies van ossenhaas, varkenshaas en lamshaas met champignonsaus

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

51. Ilios

36,75

Spies van lamshaas met mosterd-, champignon- of pepersaus

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

53. Kotopoula Euros

19,75

Roergebakken kipfilet met rijst en groenten

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

54. Delphi (voor twee of meer personen)

65,00

Drie personen

32,50

Vier personen

65,00

Vijf personen

97,50

Zes personen

130,00

Gyros, ossenhaas, varkenshaas en lamshaas

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

55a. Sto Fourna Arnaki

31,75

Traditionele lamsbout uit de oven bereid in tomatensaus

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

56. Moussaka

22,75

Traditioneel Grieks ovengerecht met aardappel, aubergine, gekruid gehakt en bechamelsaus

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

58. Stifado

24,75

Gestoofd kalfsvlees met sjalotjes in een traditionele tomatensaus

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

Vegetarische gerechten

59. Kerkini lake

15,75

Traditioneel Grieks ovengerecht met groente en bladerdeeg

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

60. Aphrodite

22,75

Aubergine gevuld met groenten van het seizoen, kruiden en feta

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

100. Ala Sulo

24,75

Mix van gevulde aubergine, paprika en wijnbladeren

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

Visgerechten

22. Suflaki Garides

27,75

Spies van 6 Scampies in verse knoflook

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

23. Dorado van de grill, Naturel of met verse knoflook

28,75

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

25. Solomos tis Scaras

29,75

Gegrilde zalmfilet in verse knoflook of naturel

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

27. Glosses

27,75

Verse sliptong, met gekruid broodkruim en verse knoflook

Geserveerd met aardappelen, salade en knoflooksaus

Bijgerechten

63. Gebakken aardappelen

3,00

64. Frites

3,00

65. Rijst

3,00

66. Ketchup

1,00

67. Knoflooksaus

2,00

68. Mayonaise

1,00

69. Pepersaus

2,50

70. Champignonsaus

2,50

71. Mosterdsaus

2,50

72. Olijvenmix

5,00

73. Gigades

5,00

19. Goriatiki

7,75

Griekse gemengde salade

20a. Tomates salata

5,50

Traditionele Griekse tomatensalade

20b. Angouro salata

5,50

Frisse traditionele komkommersalade

Nagerechten

78. Jiaourti

7,50

Griekse yoghurt met zelfgemaakte frambozen ijs of
Griekse yoghurt met walnoten en honing

79. Pagoto banana

7,50

Ijs met banaan, chocoladesaus, advocaat en slagroom

80. Pagoto Kerasia

7,50

Vanille-ijs met warme kersen en slagroom

81. Chocolato

7,50

Lava cake met ijs en slagroom

82. Dame blanche

7,50

Vanille-ijs met chocoladesaus en slagroom

83. Baklava proeverij

6,50

Proef 3 verschillende baklava’s (pistache, walnoot en kokos)

85. Familie dessert

14,50

Twee personen

12,50

Drie personen

25,00

Vier personen

37,50

Vijf personen

50,00

Zes personen

62,50

Dessert vanaf 2 personen, laat je verassen door onze chef

Griekse tafel

Zeer uitgebreide proeverij. Dit 4-gangen diner bestaat uit een heerlijke tapasschotel vooraf, een uitgebreide mixed grill hoofdschotel en dessert of koffie om de avond mee af te sluiten. € 38.50 per persoon

Het voorgerecht bestaat uit tien verschillende warme en koude mezedes

Het hoofdgerecht is een overheerlijke mixed grill met vier vleessoorten

Het hoofdgerecht wordt geserveerd met aardappeltjes, salade, tzaziki en knoflooksaus

Nagerecht: baklava proeverij, dame blanche, Griekse yoghurt met honing en walnoten of koffie, thee, cappuccino

Koffie kaart

Normale koffie

Koffie

2,50

Cappuccino

2,75

Espresso

2,50

Decafé

2,50

Thee (diverse)

2,50

Warme chocolademelk met slagroom

3,50

Speciale koffie

Mykonos coffee speciaal (met metaxa 5 en Koumquat)

7,75

Irish coffee (met Jameson whisky)

7,50

French coffee (met Grand Marnier)

7,50

Spanish coffee (met Tia Maria)

7,50

Italiano coffee (met Amaretto)

7,50

Benedictine coffee

7,50

Frappé (Griekse koude koffie met vanille-ijs)

4,50

Likeuren

Koumquat, Mandarijn likeur

5,25

Kaneel likeur

5,25

Bananen likeur

5,25

Grand Marnier

5,25

Tia Maria

5,25

Amaretto

5,25

Bailey's

5,25

Sambuca

5,25